“Jauno jātnieku skola” iepazīstina ar 2020. gada sezonas jaunumiem

DCIM101MEDIADJI_0043.JPG

“Jauno Jātnieku skolas” sporta kompleksā Inčukalnā 23. un 24. maijā notiks sezonas atklāšanas sacensības – Jauno Jātnieku skolas turnīra 1. posms, kas pulcēs Baltijas valstu jaunus un pieredzējušus jātniekus, lai divu dienu garumā sacenstos konkūrā.

Šajā sezonā kopumā būs trīs sacensību posmi, pirmais 23. un 24. maijā, otrais sacensību posms notiks 10. un 11. jūlijā un jāšanas sacensību sezona konkūrā tiks noslēgta 5. un 6. septembrī, kad notiks noslēdzošais posms, kurā uzzināsim gada labākā jātnieka/es titula ieguvēju.

Arī šogad 12. jūlijā būs visu iemīļotās “Vislatvijas zirgu dienas”, kas pulcēs vienkopus jātniekus, zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas, lai priecātos un izbaudītu kopā būšanas prieku. Skolas vadītāja Elīna Dzenuško vēsta: “Arī šogad strādājam pie krāšņas programmas, lai pārsteigtu skatītājus, zirgu mīļotājus un dalībniekus ar plašu un aizrautīgu programmu visas dienas garumā.”

2020. gads tika iesākts ar Ziemas kausu – ziemas sacensības slēgtajā manēžā. Pavasarī tika uzlabots sacensību laukuma segums ar jaunu tekstilu un smilti, lai tas būtu ērtāks zirgiem un jātniekiem ne tikai sacensībās, bet arī individuālajos treniņos. Kompleksā ir iespēja trenēties divās slēgtajās manēžās un divos atvērtajos laukumos, kā arī izmitināt zirgus un doties ekskursijās.

Skolas vadītāja Elīna Dzenuško vēsta: “Priecājamies, ka katru gadu pie mums brauc arvien vairāk sportisti no Igaunijas un Lietuvas, kas ir novērtējuši kompleksa sniegtās priekšrocības un mūsu organizēto sacensību kvalitāti. Arī šogad gaidām pie sevis sportistus ne tikai no Latvijas. Ar prieku varam vēstīt, ka šajā sezonā pie mums ir nobāzējies Latvijas spēcīgākais jātnieks konkūrā – Kristaps Neretnieks, kas ir pirmais Latvijas jātnieks, kas neatkarīgas Latvijas vēsturē izcīnījis olimpisko ceļazīmi.”

Pagājušajā vasarā notika pirmā nometne “Vasara seglos”, kas guva lielu atsaucību. Šajā sezonā tiks organizētas trīs nometnes, kurās katrai vecuma grupai būs atbilstoša programma piecu dienu garumā, kas ļaus izzināt ne tikai zirgu pasaules nianses, bet arī iepazīt jaunas un sevī vēl neatklātas prasmes dažādās jomās. Nometnes ir dienas nometnes un ir piemērotas gan interesentiem, gan jau pieredzējušiem jātniekiem. Elīna Denuško stāsta: “Zirgu nometnes vadīs lieliskā B-komanda, ko pārstāv Beate Klipa un Beate Eisāne. Meitenes ar bagātu nometņu organizēšanas pieredzi, kuras kopā uzbur sapņu ceļojumu ar kopīgiem piedzīvojumiem nedēļas garumā – radot, darot, iepazīstot un apgūstot kaut ko jaunu, atpūšoties un izklaidējoties svaigā gaisā.”

Plašāka informācija par nometnēm šeit.

Foto atskats no 2019. gada nometnes: https://failiem.lv/u/s3bjpsc4

Arī šogad sacensības notiks Eiropas līmenī un būsim redzami Eiropas sacensību kartē, pateicoties “Equipe” sistēmai, un ikviens attālināti varēs sekot līdzi sava jātnieka un zirga starta kārtībai un rezultātiem.

Sacensības atbalsta: Latvijas Jātnieku Federācija, Inčukalna novada dome, “ARS”, British Horse Society, , “Paulig”, zirglietu veikals „Kentaurs”, “Knauf”, „Havens”, Zirgam.lv ,”Radio Tev”, “Radio Skonto”, “What Car”, “Profi”, “Arčers”, “ABC”.

Informāciju sagatavoja:

Inga Zālīte, “Jauno jātnieku skolas” Mediju pārstāve

Atpakaļ

2 komentāri

  • Marija

    Marija Sveiki! Sakarā ar ārkārtas stāvokļa pagarināšanu, sacensības maijā ta pat norisināsies?

    8. maijs, 2020 @ 9.12
  • admin

    Zirgam.lv Atbilde no JJS zemāk: “Šajā dīvainajā un neparedzamajā laikā vēlamies vēstīt ne tik priecīgas vēstis, ņemot vērā ārkārtas situācijas pagarināšanu valstī, ir ATCELTAS “Jauno Jātnieku skolas” sporta kompleksā Inčukalnā plānotās sezonas atklāšanas sacensības - Jauno Jātnieku skolas turnīra 1. posms, kas bija paredzēts 23. un 24. maijā. Šajā sacensību sezonā plānoto trīs posmu vietā ceram organizēt divus, ja situācija valstī atļaus. Gaidām jaunākos lēmumus un ceram, ka varēsim sacensību sezonu atsākt 10. un 11. jūlijā un noslēgt 5. un 6. septembrī. Ja vēl būs izmaiņas sacensību grafikā, mēs Jums vēstīsim. Pašreiz domājam labas domas un ceram, ka visi varēsim pulcēties vasaras pilnbriedā – 12. jūlijā, lai tiktos mūsu visu iemīļotajās “Vislatvijas zirgu dienās”, kas pulcē vienkopus jātniekus, zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas, lai priecātos, izbaudītu kopā būšanas un šogad arī atkalredzēšanās prieku,” vēsta Skolas vadītāja Elīna Dzenuško

    12. maijs, 2020 @ 17.42

Komentējiet

Zirgam.lv
Draugiem.lv pase