Ģirts Bricis izcīna pirmās divas vietas galvenajā maršrutā

Sestdien, 13. jūlijā sporta bāzē Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 19 dalībnieku pāri, taču pamatdistanci bez soda punktiem veica tikai seši, kuri sacentās pārlekšanā. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Esmeralda (RJSK Sport de Lux), pārlekšanas maršrutu arī veicot bez soda punktiem 32,62 sekundēs. Ģirts bija nekļūdīgs arī ar savu otro zirgu Emilie Jolie un ieguva otro vietu – 0 s.p./32,71 s. Trešajā vietā Linda Ansule ar Lemonu (z/s Lielceri) 0/39,80, ceturtais Guntars Siliņš ar Acadio (JSK Mežstrazdiņi) – 0/40,72.

Pieaugušajiem līderi kopvērtējumā pēc trim sacensību posmiem tagad ir: Ģirts Bricis – 51 p., Linda Ansule – 43 un Andis Vārna (SK Quattro) – 42.

Sacensību galvenā maršruta pirmo divu vietu ieguvējs Ģirts Bricis:

– Šoreiz galveno maršrutu uzvarēju ar Esmeraldu, bet otrā vieta – ar Emīliju. Šie zirgi man līderpozīcijās mainās un ir stabili savā sniegumā. Prieks, ka zirgi jūtas labi, tiem ir pozitīvs noskaņojums, tāpēc jau ilgu laiku izdodas turēties līmenī un sasniegt labus rezultātus. Ar labiem zirgiem nav grūti uzvarēt, jo, ja zirgs pats necīnīsies, pat pieredzējis jātnieks neko daudz nepanāks. Bet, ja zirgs ir kvalitatīvs, prasmīgi sagatavots un labi jūtas, tas jau pats cenšas izlekt maršrutu „pa nullēm”, un parasti no jātnieka atkarīgs ir tas, lai tikpat veiksmīgi to vadītu pārlekšanā un sasniegtu iespējami ātrāku laiku. Sacensības tika aizvadītas patīkamā noskaņojumā, bija labvēlīgs laiks, Sergejs Šakurovs bija prasmīgi sastādījis maršrutus – ar labām līnijām un atbilstošiem šķēršu augstumiem, ko bija patīkami lekt.

Vairāk informācijas un rezultāti Latvijas Jātnieku federācijas mājas lapā.

Avots un foto: Latvijas Jātnieku federācija

Atpakaļ

Komentējiet

Zirgam.lv
Draugiem.lv pase